Asiakkaalle

Tältä sivulta löydät kaikki kaukolämpöpalvelumme, ohjeet häiriö- tai vikatilanteisiin, vinkkejä energiansäästöön sekä asiakaspalvelumme yhteystiedot. 

Siirry tarkkailemaan Oma energia -palvelustamme lämmönkulutustasi, muuttaa yhteystietojasi sekä selaile laskutietojasi

Häiriön sattuessa

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille tärkeää, ja pyrimme hoitamaan häiriöt aina mahdollisimman pian. Mikäli epäilet, että kaukolämpö ei toimi toivotulla tavalla tai havaitset muita ongelmia, voit jättää vikailmoituksen tai soittaa suoraan laitospäivystäjälle: 

Kurikan ja Ilmajoen verkkoalue 040 195 7700 
Jurvan verkkoalue 040 182 8032 / päivisin 040 715 3414 
Jalasjärven verkkoalue 044 501 1408 

Tarkistuslista

1. Tarkista lämmönjakohuoneesta 

  • ovatko venttiilit tai kesäsulku auki 
  • kaukolämpöverkon paine-ero kaukolämmön painemittareista. Mikäli paine-ero on 0 baria, ongelma on kaukolämpöverkossa, muussa tapauksessa asiakkaan kaukolämpölaitteistossa on vika. 
  • kaukolämmön tulolämpötila energiamittarista / kaukolämmön lämpötilamittareista. 
  • mikäli tulolämpötila on alle 65 astetta, vika on kaukolämpöverkossa. 

2. Tarkista www-sivuilta 

  • onko kaukolämmössä toimituskatkos. Mikäli toimituskatkoksesta ei ole ilmoitettu, vika voi olla kaukolämpölaitteistossa. 
  • mikäli vika on kiinteistön kaukolämpölaitteistossa, ota yhteyttä LVI-urakoitsijaan. Rivi- ja kerrostalossa asuvien kannattaa olla yhteydessä isännöitsijään tai kiinteistöhuoltoon. 

Lämmönjakohuoneessa kannattaa tehdä silmämääräinen tarkistus vähintään kerran kuukaudessa esim. mahdollisten vuotojen varalta. 

Palvelumme

Meiltä saat kaukolämmön palvelupaketit kaikkiin tarpeisiin, olipa asumismuotosi sitten taloyhtiö tai omakotitalo. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva ratkaisu! 

Astetta helpompi

AVAIMET KÄTEEN

Kaukolämpöön siirtyminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Näppärä Avaimet käteen -paketti sisältää kaiken suunnittelusta käyttöönottoon, minkä lisäksi autamme myös vanhan järjestelmän purkamisessa. Ota yhteyttä, niin hoidamme kaukolämmön sinunkin kotiisi!

Astetta parempi 

HUOLETTOMUUTTA KUUKAUSIMAKSULLA

Astetta parempi -palvelun avulla voit unohtaa kalliit laiteinvestoinnit! Kiinteällä kuukausihinnalla hoidamme talokohtaiset laitteistot sekä niiden valvonnan, säädöt, huollon ja ylläpidon. Nauti helposta ja huolettomasta lämmöstä! 

Astetta älykkäämpi

ÄLYLÄMPÖJÄRJESTELMÄ

Älylämpöjärjestelmä on fiksu ja energiaystävällinen vaihtoehto kaikille taloyhtiöille! Järjestelmä huolehtii, että asunnoissa on aina oikea lämpötila – pienemmällä energiankulutuksella, pienemmillä lämmityskuluilla ja pienemmillä päästöillä. Fiksua lämpöä!

Säästövinkit

Yksinkertaisen säästövinkkien avulla energiankulutus pysyy kohtuullisena, minkä ansiosta sekä lompakko että ympäristö kiittävät. Voit hyödyntää vinkkejä niin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissäkin. 

Ole järkevästi vesipihi 

Helppo tapa säästää vesilaskussa on kiinnittää huomiota veden käyttömäärään sekä lämpötilaan. Lämpimän käyttöveden sopiva lämpötila on 55–65 °C. Kannattaa välttää myös lämpimän veden turhaa juoksutusta esim. hampaita pestessä, suihkussa käydessä sekä tiskatessa. Myös vuotavat hanat on hyvä korjata aina pikimmiten.  

Ethän ole energiasyöppö? 

Vaikka asuminen kuluttaa väistämättä energiaa, arjen pienillä teoilla on suuri vaikutus sen kulutukseen. Varmista, että ikkunat ja ovet ovat riittävän tiiviit, tuuleta nopeasti ja tehokkaasti ja seuraa energian sekä käyttöveden kulutusta säännöllisesti. Jo yhden asteen nousu huonelämpötilassa aiheuttaa n. 5 % lisäyksen vuotuiseen energiankulutukseen, joten kiinnitä huomiota myös huonelämpötiloihin: 

  • asuin- ja toimistohuoneet 20–22 °C 
  • myymälät, työhuoneet ja teollisuustilat 18 °C 
  • lämpimät varastot 12 °C 
  • autotallit 5 °C 

Lue Kaukolämmön ABC ›

Toimisto

toimisto (at) kurikanenergia.fi

06 450 9700

Haluatko lisätietoa kaukolämmöstä ja palveluistamme?

Ota yhteyttä kerromme mielellämme lisää!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.