Muuttajalle

Kuinka kaukolämpösopimuksen kanssa tulisi toimia muutossa? Muistilistamme avulla muuttaminen on astetta helpompaa! Voit myös aina ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla on jotain kysyttävää. 

Siirry tarkkailemaan Oma energia -palvelustamme lämmönkulutustasi, muuttaa yhteystietojasi sekä selaile laskutietojasi

Tarkista kaukolämmön saatavuus

Tarjoamme kaukolämpöä Kurikassa, Ilmajoella, Jurvassa ja Jalasjärvellä

Kurikan energia on vastuullinen toimija

Muutto kaukolämmitteiseen kotiin. Lue täältä miten toteutat lämmityksen omistajanvaihdoksen helpoiten.

Ota yhteyttä

Oletko rakentamassa asuinkiinteistöä tai tehdasrakennusta. Ole meihin yhteydessä.

06 450 9700

toimisto(at)kurikanenergia.fi

Muuttajan muistilista

Asunto kaukolämpölämmitteisessä kiinteistössä. Muuttaessasi kaukolämpölämmitteiseen kiinteistöön sinun ei tarvitse erikseen huolehtia kaukolämpösopimuksen tekemisestä. Taloyhtiöllä on kaukolämmön sopimus paikallisen energiayhtiön kanssa, eikä asukkaiden tarvitse tehdä omia sopimuksia. 

Kaukolämpö kiinteistökaupassa. Kiinteistökaupan yhteydessä kaukolämpöliittymä vaihtaa useimmiten omistajaa. Lämpösopimus ei siirry automaattisesti myyjältä ostajalle, joten on tärkeä muistaa tehdä muutosilmoitus myös kaukolämmön osalta. 

Vuokralla kaukolämmitteisessä kiinteistössä. Mikäli kaukolämmitteinen omakoti- tai paritalo on vuokrakäytössä, pysyvät kaukolämpöliittymä ja toimitussopimus omistajan nimellä, mutta laskut voidaan suunnata asukkaalle. Tämä tulee sopia omistajan ja vuokralaisen kesken vuokrasopimuksen yhteydessä, ja laskutusosoitteen muutos tulee ilmoittaa energiayhtiöön ennen laskutusmuutosta. 

Omistajanvaihdos 

Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, yleensä myös kaukolämpöliittymä vaihtaa omistajaa. Siirrosta tulee aina sopia kirjallisesti esimerkiksi kauppakirjan yhteydessä. Kaukolämpöliittymä on irtainomaisuutta, joka ei siirry automaattisesti uudelle omistajalle. 

Liittymän siirtämiseksi tarvitsemme kopion kauppakirjasta tai erillisen liittymien siirtoilmoituksen. Kauppakirjakopiossa tulee olla kaikki sivut, allekirjoitukset sekä maininta liittymän siirtymisestä uudelle omistajalle. Kauppasumman voi halutessaan yliviivata. 

Ilmoituksen lisäksi tarvitsemme kopion kauppakirjasta tai liittymien siirtoilmoituksen täytettynä. 

Sähköinen siirtosopimus › 

Tulostettava siirtosopimus (Kurikka) › 

Tulostettava siirtosopimus (Ilmajoki) › 

Toimisto

toimisto (at) kurikanenergia.fi

06 450 9700

Haluatko lisätietoa kaukolämmöstä ja palveluistamme?

Ota yhteyttä kerromme mielellämme lisää!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.