Rakentajalle

 

Siirry tarkkailemaan Oma energia -palvelustamme lämmönkulutustasi, muuttaa yhteystietojasi sekä selaile laskutietojasi

Tarkista kaukolämmön saatavuus

Tarjoamme kaukolämpöä Kurikassa, Ilmajoella, Jurvassa ja Jalasjärvellä

Kurikan energia on vastuullinen toimija

Muutto kaukolämmitteiseen kotiin. Lue täältä miten toteutat lämmityksen omistajanvaihdoksen helpoiten.

Ota yhteyttä

Oletko rakentamassa asuinkiinteistöä tai tehdasrakennusta? Ole meihin yhteydessä.

06 450 9700

toimisto(at)kurikankaukolampo.fi

Näin liityt kaukolämpöön

Kiinteistön rakentamisessa on otettava huomioon monia eri seikkoja, mutta kaukolämpöön liittyminen on helppoa, kun seuraat alla olevia ohjeita. Voit myös aina ottaa meihin yhteyttä, mikäli mieleesi nousee kysymyksiä kaukolämpöön liittymisestä. 

 1. Pyydä meiltä tarjous lomakkeen kautta >
 2. Teetä LVI-suunnitelmat alan ammattilaisella. Kiinteistön tekniseen tilaan sijoitetaan kaukolämmön mittauslaitteet, lämmönjakokeskus, vesimittari ja sähköpääkeskus. Tilaan kannattaa sijoittaa myös ilmanvaihtokone ja keskuspölynimuri. 
 3. Toimita meille asemapiirros ja rakennuksen pohjapiirros.
 4. Laadimme lämpösopimuksen ja talonjohtosuunnitelman saamiemme piirustusten perusteella. Sopimusta ja työaikataulua varten tarvitsemme lämmöntoimituksen arvioidun alkamisajan. Sopimus lähetetään kahtena kappaleena kotiin allekirjoitettavaksi. 
 5. Allekirjoita lämpösopimukset ja palauta toinen kappale meille.
 6. Valitse LVI-urakoitsija ajoissa, koska vesi-, viemäri- ja lämpöjohdot asennetaan rakennuksen perustusvaiheessa.
 7. Pyydä meiltä kaukolämmön nousukulma kaukolämmön sisääntuontia varten ja asenna se sokkelin läpimenoksi perustusten muurausvaiheessa. 
 1. Pyydä LVI-suunnittelijaa tai urakoitsijaa toimittamaan meille lämpöjohtosuunnitelmat.
 2. Hoida liittymismaksun ensimmäinen erä ennen talonjohdon rakentamista. 
 3. Pyydä talonjohdon rakentaminen. Johto rakennetaan yleensä vasta kun talon eristeet, ikkunat ja ovet on asennettu ja kuivausvaiheen vuoksi lämmityksen tarve lähestyy. 
 4. Hoida liittymismaksun toinen erä ennen kaukolämmön käyttöönottoa. 
 5. Asenna toimittamamme reittiavainsäilö teknisen tilan ovenpieleen ennen kaukolämmön käyttöönottoa.
 6. LVI-urakoitsija tilaa lämmön asennustarkastuksen ja käyttöönoton, kun lämmönjakokeskus ja lämmitysverkosto on asennettu. 
 7. Pyydä lämpölaitteiden lopputarkastus ennen kiinteistön lopputarkastusta. 

Kaukolämmön suunnittelu ja asennus

Tekninen tila

Tekninen tila kannattaa sijoittaa kaukolämmön runkoputken lähelle, esimerkiksi talousrakennuksen yhteyteen. Tekninen tila mitoitetaan sinne asennettavien laitteiden tilantarpeen mukaan. Alla on esitetty taulukko kaukolämpölaitteiden vaatimasta ohjeellisesta tilantarpeesta (lähde: Energiateollisuuden julkaisu K1/2020 Rakennusten kaukolämmitys – Määräykset ja ohjeet). Huomioithan, että muille samaan tilaan sijoitettaville laitteille on varattava erikseen riittävästi tilaa. 

Nousukulman asennus 

Ennen perustusten tekoa rakentajan tulee asentaa kaukolämmön läpivienti eli nousukulma anturan alle oikeaan paikkaan ja asentoon, kohtisuoraan seinästä ulos ja pystyosa vähintään 0,2 m etäisyydelle sisäseinästä. Vanhoissa kiinteistöissä läpiviennit tehdään poraamalla seinään reikä.

Lue tarkemmat ohjeet nousukulman asennukseen. 

Kaukolämpölaitteiden asennus 

Kaukolämpölaitteiston asennuksia tekeviä yrityksiä on Kurikan alueella muutamia. Laitteiden ja asennuksen tulee täyttää Energiateollisuus ry:n julkaisun Rakennusten kaukolämmitys – Määräykset ja ohjeet K1/2020 vaatimukset

Lämmön käyttöönotto

Lämmöntoimitus voidaan aloittaa, kun kaukolämpösopimus on allekirjoitettu ja palautettu sekä kaukolämpömittari asennettu. Kaukolämpömittarin asennus edellyttää, että LVI-urakoitsija on asentanut lämmönvaihtimen ja tehnyt vähintään ensiöpuolen putkityöt. Kaukolämpömittari tarvitsee erillisen sähkönsyötön oman sinetöitävän, vähintään 6A sulakkeen takaa. 

Kaukolämpömittari kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen lämmönkäytön suunniteltua aloitusta. 

Käyttöönottotarkastus

Kaukolämpöön liittymisen jälkeen asiakkaan kaukolämpölaitteille tehdään maksuton käyttöönottotarkastus, jonka LVI-urakoitsija tai asiakas tilaa. Tarkastuksella valvotaan esimerkiksi sitä, että kaukolämmön ensiöpuolen asennus on vaatimuksien mukainen. Samalla varmistetaan lämmönmyyjän pääsy tekniseen tilaan. Kaukolämpölaitteiden hyväksytty tarkastuspöytäkirja on esitettävä Rakennusvalvonnan käyttöönottokatselmuksessa. 

Saadaksesi lisätietoa pääsykäytännöstä ja putkilukon asentamisesta, ota yhteyttä: 

Antti Kaunissaari

antti.kaunissaari (at) kurikanenergia.fi

06 450 9702

Toimisto

toimisto (at) kurikanenergia.fi

06 450 9700

Johtonäyttö

Huomioithan, että kun sähköverkon läheisyydessä tehdään töitä, joiden seurauksena sähköverkko voi vaurioitua, on varmistettava, ettei kaivureitillä ole aiemmin asennettuja maakaapeleita tai kunnallistekniikkaa. 

Pyydä ilmainen kaapelinäyttö osoitteesta www.kaivulupa.fi.

Tai ota yhteyttä: 

Antti Kaunissaari

antti.kaunissaari (at) kurikanenergia.fi

06 450 9702

Toimisto

toimisto (at) kurikanenergia.fi

06 450 9700

kuvituskuva työmaalta

Rakentamispalveluiden käännetty arvonlisävero

Kurikan Kaukolämpö Oy:ssä on käytössä rakentamispalveluiden käännetty arvonlisävero. Käännetyllä arvonlisäverovelvollisuudella tarkoitetaan sitä, että ostaja suorittaa ja ilmoittaa palvelun myynnistä arvonlisäveron myyjän puolesta. Näin ollen Kurikan Kaukolämpö Oy:n tulee saada rakentamispalveluostoista käännetyn arvonlisäverovelvollisuuden mukainen arvonlisäveroton lasku.

Haluatko lisätietoa kaukolämmöstä tai palveluistamme?

Ota yhteyttä – autamme mielellämme! 

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.